Hvordan skape innhold og mening i vanskelige situasjoner?

 In blogg

Vi kan fra tid til annen undre oss over hvordan vi er forskjellige som mennesker. Mange står overfor vanskelige situasjoner i løpet av livet. Hvem er det som kommer til å takle utfordringer på jobb, med

[…]

Vi kan fra tid til annen undre oss over hvordan vi er forskjellige som mennesker. Hvem er det som kommer til å takle utfordringer på jobb, med relasjoner og økonomi, og oppnår suksess i livet; og hvem er det som kommer til å se på suksess som fullstendig urealistisk og uoppnåelig?

Hvilken type person er du?

Forhåpentligvis har du kommet til en forståelse av at du ble født med en ekstraordinær verdi og et potensial. Men, hvordan står det til med utnyttelsen av det potensialet? Får du brukt det hver dag, en gang iblant, eller ligger det ubrukt i deg mesteparten av tiden?

Det er mange som har levd harde liv, og mestret utrolig utfordrende livssituasjoner som blant annet kriser, men likevel triumferer de. Disse menneskene har lært å øve seg på tre ting:

  1. Å tenke om seg selv i et positivt lys.
  2. Å bli mer oppmerksom på det beste i seg selv.
  3. Å utvide bevisstheten om seg selv.

Det er en utbredt misforståelse at det er gjennom utdanning at vi utvikler oss personlig. Det er vanskelige situasjoner i livet som gjør at vi lærer å utnytte vårt potensial. Vi trenger utfordrende situasjoner for å bli mer kjent med oss selv, og mer bevisst hvem vi er og hva vi vil.

Bevissthet om din verdi fordrer at du tenker om deg selv i lys av ditt potensial. Du har størst behov av å tenke i lys av ditt potensial når du er i vanskelige situasjoner. Du ønsker å være den beste utgaven av deg selv når du for eksempel dater, eller er på jobbintervju. Noen kan kanskje lykkes på første forsøket, men de aller fleste av oss må som oftest møte frustrasjoner og nederlag flere ganger før vi blir gode.

Hvordan lykkes i situasjoner som betyr mye for deg?

Øv deg på å tenke om deg selv med et positivt premiss. Når du er i en vanskelig situasjon og opplever frustrasjon og negative følelser, tenk på hvilke positive sider av deg selv som er fraværende. Du kan prøve å minnes en god opplevelse, eller forestille deg hvordan du ønsker å prestere i situasjonen.

Når du bruker et positivt premiss for tankene dine så vil du kunne se på suksess som realistisk og oppnåelig. Det er fordi du vil ha mer psykisk overskudd og positiv aksept av deg selv, i møte med de vanskelige situasjonene og motgangene som naturlig oppstår når du utnytter ditt potensial. Da vil du også øke dine sjanser for å lykkes neste gang du for eksempel dater eller har jobbintervju.

ANDRE ARTIKLER